Thursday, December 27, 2007

Retrospectiva anului 2007 I. Fulgerul si focul

Dincolo de întuneric, în orice noapte există lumină, iar în orice lumină există speranţă! Oricine este capabil să înfăptuiască minuni dacă reuşeşte să perceapă clar lumina din spatele întunericului şi, implicit, speranţa din spatele exasperării. Orice om poate face acest lucru prin propria voinţă sau dacă se lasă atins de aripa angelică a inspiraţiei de moment, dacă aceasta porneşte din cel mai adânc colţişor al sufletului, acolo unde întunericul şi noroiul încă nu au ajuns.

Într-o noapte călduţă de mai, în care se putea simţi plutind mirosul verii ce bătea la uşă cu gust de valuri, nisip şi cântece de pescăruş, inconştient am văzut lumina din spatele nopţii, când am scris câteva rânduri izvorâte dintr-un colţişor de suflet nealterat de propriul egoism, unei persoane pe atunci necunoscute! Curând această lumină a devenit un adevărat far în toiul nopţii, un adevărat izvor de trăiri inefabile dar de neuitat, care şi-au pus amprenta asupra mea.

Prima discuţie a fost despre fulgere. Un fulger se defineşte prin evanescenţa sa: se prăvale hulpav asupra întunericului nopţii, muşcă cu putere din el umplându-l cu lumină, apoi se stinge învăluit în misterul tăcerii nocturne. Un fulger se naşte şi piere în mai puţin de câteva secunde, dar experienţa fulgerului ne face să ne minunăm pentru câteva ore, zile sau chiar ani. Un fulger piere, un foc se naşte! Un foc în noapte ce poate fi doar un vis, un vis pe care totuşi noi îl putem face să devină mai real decât realitatea epidermică pe care suntem predispuşi să o considerăm absolută.

Experienţa fulgerului, căldura focului şi setea de iubire ne-a făcut pe amândoi să luptăm pentru menţinerea focului aprins de fulger, pentru a transofrma visul în realitate, pentru a pune bazele unei poveşti de iubire. Iată că acest foc acum nu poate fi stins nici măcar de spaţiu şi timp, două realităţi teoretic reale şi totuşi ireale prin neimportanţa lor. Desigur, nu este pentru nimeni uşor, însă acest foc şi dorinţa comună de a-l lăsa să ardă cât mai mult pe altrul iubirii este cel mai frumos lucru care mi se putea întâmpla anul acesta! Şi totul a pornit.......de la o scânteie......care la fel de bine putea să treacă neobservată, iar eu, probabil, mă aflam încă în întuneric!

No comments: