Friday, October 19, 2007

Fragment

Andrei se opri atunci din povestit cu o oarecare tristeţe în glas, semn că zise povestea din tot sufletul. Câteva clipe nimeni nu zise nimic, căci însăşi părinţii lui erau surprinşi de tot ce auziseră. Totuşi după câteva clipe, Andrei o strânse pe mama lui în braţe, iar tatăl spuse:
-Foarte frumoasă poveste. Chiar ne-a fascinat şi pe noi. Cred că ar trebui să citim mai des poveşti. Dar cine ţi-a spus-o?
La auzul acestei întrebări Andrei se întristă mai mult, dar zise apoi zâmbind:
-Chiar nu este o poveste. Numai ca voi oamenii mari nu puteţi vedea lucrurile acestea frumoase care ne înconjoară.
Ridicându-se vioi, Andrei merse la malul lacului şi se aplecă spre apă. Îşi plimbă mâna prin apă puţin şi se întoarse la părinţii lui cu pumnul strâns. Ajuns lângă ei deschise palma iar în palmă avea o perlă minunată, foarte strălucitoare. Părinţii rămăseseră năuciţi de acest fapt. Şi apoi Andrei zise din nou cu melancolie:
-Într-un fel îmi pare rău că si eu voi ajunge mare. Parcă nu aş vrea să mai cresc, fiindcă voi deveni şi eu incapabil de a mai vedea lumea frumoasă de dincolo de ape!

3 comments:

Anonymous said...

devenim mari si nu mai putem vedea lumea de dincolo de ape, nu mai vedem frumusetea din jurul nostru, devenim mai tristi atrasi in angoasa lumii pur materiale in care traim, pina si iubirea o dozam pentru putinele pauze in care putem evada din eternul material.....
maria patrascu

Anonymous said...

...si desi devenim prizonierii acestei lumi a oamenilor mari si indeferenti cu sau fara voia lormai sunt totusi persoane care pastreaza mereu viu copilul din interiorul lor...ii alimententeaza dorinta de a gusta din deliciul nebanuit al lucrurilor marunte si insignifiante, persoane care zambesc atunci cand simt caldura soarelui si care noaptea incearca si prinda stelele...persoane care inca mai stiu sa viseze si traiasca...
norris

Anonymous said...

parca ar fi micul print andrei asta...