Sunday, June 15, 2008

Actiunea de la Timişoara

http://www.ziare.com/Miting_de_sustinere_pentru_Mitropolitul_Corneanu-332418.html

http://www.greco-catolica.org/a372-Sute-de-persoane-au-participat-in-Timisoara-la-un-miting-pentru-sustinerea-Mitropolitului-Nicolae-Corneanu.aspx


Dincolo de răutatea şi ura ce se revarsă abundent de sub peniţele unor "mari ziarişti" şi "distinşi teologi" in aceste zile timişorenii au arătat (pentru a câta oară?) că iubirea frăţească, respectul şi bunul simţ sunt mai presus decât urmarea habotnică a unor litere golite de spirit. Prin acţiunea tăcută, dar plină de profunzime a timişorenilor, aceştia au conferit o aură de hilaritate articolelor violente, pline de cuvinte meşteşugite ale "marilor teologi şi ziarişti", dar lipsite de profunzimea pe care doar iubirea sinceră o de Dumnezeu şi de aproape o poate insufla.

Dar mai ales, prin această acţiune, s-a arătat că simplii credincioşi uniţi în rugăciune se pot menţine pe calea unităţii, cale pe care mitropolitul Anania se chinuie din răsputeri să o denigreze. Iubirea uneşte, iar diavolul dezbină. Dacă mitropolitul Anania merge cu atâta încăpăţânare pe drumul dezbinării, dorind să creeze dezbinare chiar în propria sa biserică, de partea cui se află? Se face, fără să îşi dea seama (vreau să cred că realmente nu îşi dă seama), promotorul celui care doreşte să provoace doar dezbinare.

Dumnezeu lucrează însă mai mult prin oamenii simplii, care sunt mult mai dispuşi să trăiască în profunzime viaţa creştină decât marii cărturari, iar din această cauză cred că dorinţa lui Cristos "ca toţi să fie o singură turmă şi un singur păstor" nu este doar o utopie.

No comments: