Wednesday, April 04, 2007

Joi - "Eu sunt painea vieţii"

Drumul nostru spre oaza care ne-a fost promisă intră în faza sa decisivă, când totul devine din ce în ce mai dificil şi drumul mai greu de continuat. Din punct de vedere spiritual, începem să intrăm în partea cea mai misterioasă a misterului pascal, iar cuvintele devin din ce în ce mai inutile. Trebuie să contemplă, nu să vorbim!

În această zi, Cristos instituie Euharistia, misterul creştin prin excelenţă. El este pâinea vieţii! Într-o lume din ce în ce mai relativistă, nu trebuie să pierdem din vedere acest fapt! Cristos este singura cale spre mântuire!

Este interesant că a fost ales momentul mesei pentru instituirea euharistiei. Acest fapt semnalează importanţa mesei, ca moment de comuniune între membrii unei familii. De aceea, euharistia este un mister al comuniunii. A celebra euharistia de unul singur, cum se intamplă câteodată unor preoţi, nu are sens, adică se pierde din bogăţia misterului.

Rugăciune: Iată Mielul lui Dumnezeu care se jertfeşte pentru iertarea păcatelor noastre! Gustaţi şi vedeţi că e bun Domnul! Aleluia!

No comments: