Wednesday, April 04, 2007

Miercuri - Despre iubirea lui Dumnezeu

Continuăm seria de meditaţii pentru săptămâna mare cu câteva scurte consideraţii despre iubirea divină. În această perioadă, mai mult ca oricând, trebuie să ne uităm spre crucifix, unde putem vedea dovada incontestabilă a iubirii lui Dumnezeu faţă de oameni, şi, în acelaşi timp, cea mai exhaustivă definiţie a acestei iubiri. O definiţie care nu se exprimă în cuvinte, ci se contemplă cu ochii interiori şi cu inima umilă. Iată-l pe Cristos, unicul Fiu al lui Dumnezeu, suspendat între cer şi pământ, pe acea cruce infamă, luând asupra sa trecutul şi viitorul, transformându-le într-un prezent continuu, într-un timp plinit, într-un timp am mântuirii! De ce face aceasta? O face pentru noi oamenii decăzuţi, pentru ca noi să putem redescoperi chemarea noastră de a fi fii ai lui Dumnezeu, deci fraţi ai săi. Cristos se sacrifică spre a ne readuce în comuniune cu DUmnezeu, după ce această comuniune a fost întreruptă de Adam, şi este mereu intreruptă de fiecare dintre noi când păcătuim. Iată deci iubirea definită prin inefabilul ei de către Cristos ce se sacrifică pentru întreaga umanitate.

Din toate acestea reiese că iubirea adevărată înseamnă sacrificiu de sine în favoarea celorlalţi! Cu toţii trebuie să ne sacrificăm în favoarea celorlalţi, chiar dacă avem impresia că ceilalţi ar trebui să se sacrifice pentru noi. Sacrificul nostru nu trebuie să fie suprem, ci un sacrificiu micuţ oferit în fiecare zi pentru cei care credem că merită cel mai puţin. Această dăruire de sine se poate realiza prin atenţia acordată celorlalţi, prin respect, compasiune, altruism; lucruri ce nu sunt la moda, dar care sunt singurele care ne pot conduce la oaza pe care o căutăm cu toţii, însetaţi de adevăr. Doar dăruindu-ne pe noi înşine putem dobândi viaţa veşnică!

Rugăciune: Doamne Isuse Cristoase, cela ce pe lemnul crucii ţi-ai arătat în mod definitiv iubirea faţă de toţi oamenii, te rugăm fă din noi flăcări vii pe altarul iubirii tale, astfel încât, arzând necontenit, să mistuim ura ce ne înconjoară de pretutindeni. Dă-ne puterea de a ne dărui pe noi înşine în fiecare zi pentru binele celor din jurul nostru, astfel incât prin iubirea noastră să întrezărească şi cei ce nu Te cunosc încă, o mică parte din infinita Ta iubire. Amin.

No comments: